Houd me op de hoogte

“De toekomst hebben we zelf in handen”

Duurzaam wonen

Duurzaamheid betekent voor ons het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor onze kopers. Een aangenaam klimaat in je nieuwe woning staat hierbij centraal.

Duurzaam-wonen-Tuinen-van-Genta-Luchtwarmtepomp

Zuinig comfort

Je woning wordt verwarmd met een lucht-water-warmtepomp. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en verhoogt door druk de temperatuur. De pomp en compressor werken op elektriciteit. Bij duurzame stroomopwekking is dit een bijzonder zuinig systeem voor warmwatervoorziening, verwarming en verkoeling.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je gratis in je woning gebruiken en zorgt voor een lagere totale energierekening. Zo ben je minder afhankelijk van je elektriciteitsleverancier. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan dat je op dat moment nodig hebt in je woning, wordt deze stroom aan het elektriciteitsnet terug geleverd. Deze stroom kun je vervolgens weer aan het elektriciteitsnet onttrekken wanneer de zon niet schijnt.

Duurzaam-wonen-Tuinen-van-Genta-Zonnepanelen

Duurzaam-wonen-Tuinen-van-Genta-Extra Isolatie

Extra isolatie

Extra isolatie werkt als een warme deken om je woning. Daardoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden in de winter. De muren blijven daardoor ook warmer, wat in de winter zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Isolatie gaat net zo lang mee als de woning en is daarmee ook op lange termijn een zeer duurzame maatregel.

Nette kierdichting

In veel oude woningen zitten gaten en kieren, waardoor koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer eenvoudig de woning binnendringt. Bij de bouw van je nieuwbouwwoning letten wij extra op kierdichting om ongewenste luchtstromen te voorkomen. Door nauwkeurige kierdichting profiteer je optimaal van alle isolatievoorzieningen. Bovendien woon je zowel in de winter als zomer comfortabeler.

Duurzaam-wonen-Tuinen-van-Genta-Kierdichting

Duurzaam wonen - Tuinen van Genta - Gebalanceerde ventilatie-met warmteterugwinning

Slimme ventilatie

Voor een goede luchtkwaliteit is jaarrond ventilatie nodig. Een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning vult die voorwaarde slim in. Luchtstromen lopen langs een warmtewisselaar. In de winter wordt de frisse lucht van buiten voorverwarmd door de warme lucht van binnen. In de zomer werkt het andersom. Dit systeem vervangt luchtroosters in kozijnen, wat de geluidsisolatie aanzienlijk verbetert. Om extra te ventileren kun je de ramen naar wens openen.

Efficiënte vloerverwarming

Je woning wordt op comfortabele en ruimtebesparende wijze vanaf de vloer verwarmd. Dankzij het grote verwarmingsoppervlak kan de warmte op een lagere temperatuur verspreid worden. Dit systeem werkt anders dan je gewend bent. Wie zich er even in verdiept, behaalt met laagtemperatuur vloerverwarming hetzelfde comfort voor een fractie van de energiekosten

Tuinen van Genta mailing

Op de hoogte blijven? Maak een account aan en wij houden je met nieuwsbrieven op de hoogte!

Account aanmaken.