Houd me op de hoogte

“Van deze plek worden we allemaal enthousiast.”

Leven

Een mooi huis is leuk. Belangrijker is een fijne buurt. Dat is de visie van de ontwikkelaars en architecten van Tuinen van Genta. Praktisch betekent dat: auto’s opgeborgen onder het maaiveld, alle woningen verbonden met groen, volop ruimte voor onderling contact.

“Dit is waar we allemaal de ruimte hebben.”

Nieuwbouw - Project - Tuinen van Genta - Zichtlijnen

Zichtlijnen

Eenheid in vorm en materiaal maakt Tuinen van Genta een buurt met een onmiskenbare uitstraling. Nieuwsgierige blikken van voorbijgangers worden de wijk ingetrokken. Vanuit de stad; door poortjes en over straten. Vanaf het spoor; langs het spoorpark, over de Gentatuin, naar de eye-catching gevel van de Genta-fabriek. Deze buurt is onmiskenbaar.

Nieuwbouw - Project - Tuinen van Genta - Uitstraling

Uitstraling

Het industriële karakter van deze plek in Breda komt terug in de architectuur. Rechte volumes met platte daken, opgetrokken uit baksteen en beton. Ferme materialen, door vakmanschap interessant gemaakt. Het metselwerk bijvoorbeeld, met bakstenen geplaatst in afwisselende oriëntaties en op verschillende dieptes. De betonnen accenten en grote raampartijen, ritmisch verdeeld over de gevels. Alles samen doet denken aan de fabrieken van weleer.

Woningen

De in totaal 175 te realiseren woningen zullen gefaseerd in verkoop gaan. Fase 1 bestaat uit 75 woningen, in grootte variërend van 85 m2 tot 180 m2. Uitzonderlijk ruim voor deze centrale ligging. Allemaal verbonden met groen.

Gentatuin

De fabriekstuin van de sigarenfabriek, in ere hersteld. Comfortabele appartementen achter de historische gevel van het Gentapand. Rijwoningen aan de Doornboslaan met een geluidluw terras, een tuin en een balkon. Aan de oostkant twee terraswoningen, aan de Gentatuin, een geluidluw terras met een tuin en een balkon.

Spoorpark

Aan het spoorpark liggen de spoorwoningen. Deze huizen liggen verhoogd, op de halfverdiepte parkeergarage. Aan de parkzijde verbinden grote raampartijen de open keuken met het groen. De meeste huizen kijken aan de achterzijde, vanuit de woon- en slaapkamers, uit op het binnenhof.

Binnenhof

Het binnenhof is een parkomgeving ingericht door directe omwonenden. De achtertuinen van hun huizen lopen uit op het hof. Aan de westzijde, aan de Hoge Steenweg, herenhuizen met volop ruimte en hoge gevels.

Middenas

De groene middenas vormt de primaire toegangsweg. Bezoekers rijden tussen de stadsvilla’s aan de Teteringsedijk door. Bomenrijen en herenhuizen aan weerszijden van de middenas geven deze straat een boulevardgevoel. Dit is letterlijk op stand wonen; met een brede erker en opstap naar de voordeur.

Oostrand

Een flink veld en diverse groenstroken houden de oostrand. Aan twee autoluwe straten staan rijwoningen. De eerste verdieping biedt drie slaapkamers. De tweede verdieping is naar wens in te richten. En twee appartementengebouwen van drie woonlagen met huurwoningen.

Teteringsedijk

Aan de Teteringsedijk liggen de stadsvilla’s van Tuinen van Genta. Drie volwaardige verdiepingen hoog, de helft met een zinken dakafwerking. Met ornamentaal metselwerk en een verhoogde entree, sluiten de gevels aan op het cachet van de directeurswoningen van begin 20e eeuw aan de Teteringsedijk.

Ontwikkeling

Het bouwplan is tot stand gekomen in samenspraak met omwonenden. Aan het participatieproces werkten mee: Gemeente Breda, SYNCHROON (projectontwikkelaar), ERA Contour (mede-ontwikkelaar en bouwer), INBO (architect en stedenbouwkundig adviseur), Sabine Geerlings (landschapsarchitect) en De Wijde Blik (communicatie en organisatie).

Tuinen van Genta mailing

Ontvang alle nieuwtjes, volg de ontwikkelingen. Wees er bij als de inschrijvingen starten.

Meld je nu aan

Zoekvenster sluiten