Houd me op de hoogte

“Van deze plek worden we allemaal enthousiast.”

Leven

Een mooie woning is leuk. Belangrijker is een fijne buurt. Dat is de visie van de ontwikkelaars en architecten van Tuinen van Genta. Praktisch betekent dat: auto’s opgeborgen onder het maaiveld, alle woningen verbonden met groen, volop ruimte voor onderling contact.

“Dit is waar we allemaal de ruimte hebben.”

Nieuwbouwproject Breda - Tuinen van Genta - Spoorzone

Eigenheid

Eenheid in vorm en materiaal maakt Tuinen van Genta een buurt met een onmiskenbare uitstraling. Nieuwsgierige blikken van voorbijgangers worden de wijk ingetrokken. Vanuit de stad; door poortjes en over straten. Vanaf het spoor; langs het spoorpark, over de Gentatuin, naar de eye-catching gevel van de Genta-fabriek. Deze buurt is onmiskenbaar.

Nieuwbouwproject Breda - Tuinen van Genta

Uitstraling

Het industriële karakter van deze plek in Breda komt terug in de architectuur. Rechte volumes met platte daken, opgetrokken uit baksteen en beton. Ferme materialen, door vakmanschap interessant gemaakt. Het metselwerk bijvoorbeeld, met bakstenen geplaatst in afwisselende oriëntaties en op verschillende dieptes. De betonnen accenten en grote raampartijen, ritmisch verdeeld over de gevels. Alles samen doet denken aan de fabrieken van weleer.

Woningen

De in totaal 175 te realiseren woningen gaan gefaseerd in verkoop. Fase 1 bestaat uit 75 woningen, in grootte variërend van ca. 83 m2 tot ca. 185 m2. De woningen zijn verdeeld in een aantal woningtypen; spoorwoning, herenhuis middenas, stadsvilla Teteringsedijk, Loda woning, herenhuis Achter de Hoge Steenweg, terraswoning en rijwoning Gentaveld. Allemaal met een privétuin/-terras en verbonden met openbaar groen.

Gentaveld

De fabriekstuin van de sigarenfabriek, in ere hersteld. Comfortabele woningen en appartementen achter de historische gevel van het Gentapand.
Rijwoningen aan de Doornboslaan m en aan de oostkant van het veld de terraswoningen. Allemaal verbonden met het groene Gentaveld.

Spoorpark

Aan het spoorpark liggen de spoorwoningen. Deze huizen liggen verhoogd, op de halfverdiepte parkeergarage. Aan de parkzijde verbinden grote raampartijen de open keuken met het groen. De meeste huizen kijken aan de achterzijde, vanuit de woon- en slaapkamers, uit op het binnenhof.

Hof

Het binnenhof is een parkomgeving ingericht door directe omwonenden. De achtertuinen van hun huizen lopen uit op het hof. Aan de westzijde, aan de Hoge Steenweg, herenhuizen met volop ruimte en hoge gevels.

Middenas

De groene middenas vormt de primaire toegangsweg. Bezoekers rijden tussen de stadsvilla’s aan de Teteringsedijk door. Bomenrijen en herenhuizen aan weerszijden van de middenas geven deze straat een boulevardgevoel. Dit is letterlijk op stand wonen; met een brede erker en opstap naar de voordeur.

Teteringsedijk

Aan de Teteringsedijk liggen de stadsvilla’s van Tuinen van Genta. Drie volwaardige verdiepingen hoog, de helft met een zinken dakafwerking. Met ornamentaal metselwerk en een verhoogde entree, sluiten de gevels aan op het cachet van de directeurswoningen van begin 20e eeuw aan de Teteringsedijk.

Ontwikkeling

Het bouwplan is tot stand gekomen in samenspraak met omwonenden. Aan het participatieproces werkten mee: Gemeente Breda, SYNCHROON (projectontwikkelaar), ERA Contour (mede-ontwikkelaar en bouwer), INBO (architect en stedenbouwkundig adviseur), Sabine Geerlings (landschapsarchitect) en De Wijde Blik (communicatie en organisatie).

Tuinen van Genta mailing

Ontvang alle nieuwtjes, volg de ontwikkelingen. Wees er bij als de inschrijvingen starten.

Meld je nu aan

Zoekvenster sluiten