Tuinen van Genta heeft een industrieel verleden. Op deze locatie, liet directeur Pieter van Gent zijn sigarenfabriek bouwen. Met een indrukwekkende gevel. En een fabriekstuin, voor het welzijn van zijn arbeiders.
Een fabriekstuin was iets van vooruitstrevende industriëlen. Gebaseerd op het idee dat het goed is om buiten te zijn. Op Tuinen van Genta liggen alle woningen aan een groene zone. De Gentatuin in glorie hersteld, het langgerekt park langs het spoor, het weidse binnenhof, de met bomen omzoomde middenas en talloze plukjes groen. Deze gezamenlijke buitenruimtes scheppen sfeer, geven rust en versterken het onderlinge contact.
De Teteringsedijk is een straat met een zeker cachet. Veel fraaie en grote woningen hier, gebouwd voor kapitaalkrachtigen aan het begin van de 20e eeuw. Wat betreft statigheid sluit Tuinen van Genta hierop aan. Bijvoorbeeld met verhoogde entrees, strakke erkers en pergola’s. Wat het project aan de omgeving toevoegt, zijn nieuwe ideeën over het inrichten van de buitenruimte.
De wijk Brabantpark is vanuit de Teteringsedijk ontstaan. Met woonstraten haaks op de doorgangsweg, gebouwd rond 1900. In 1950 komt er een planmatige aanpak. Als antwoord op de naoorlogse geboortegolf, ontstaat een wijk met gevarieerde bebouwing, lokale voorzieningen en ruimte voor kinderen.
Vanuit het nieuwe centraal station Breda vertrekken treinen in alle richtingen, waaronder directe lijnen naar Rotterdam en Schiphol/Amsterdam. En een HSL via Brussel naar Parijs Gare du Nord. Via de rondweg Nieuwe Kadijk is het 10 minuten rijden naar de A16, A27 of A58.
Tuinen van Genta ligt aan de westelijke rand van Brabantpark. In het verlengde van de populaire buurt Drie Hoefijzers, op 300 meter van de singel. Vanuit deze plek in de stad, ligt alles binnen handbereik. De scholen in de wijken, de winkels van de stad. Supermarkten, wijkwinkelcentra en vernieuwende winkelconcepten.
Gunstige infrastructuur is de economische motor van Breda. Beheerste groei is de richting die het stedelijk bestuur kiest. Deze koers zie je terug in het nieuwe centraal station en het gebied daaromheen. Wonen, werken en ontspanning zijn in balans. Ecologische oplossingen gaan samen met recreatieve mogelijkheden.
Op de hoogte blijven? Maak een account aan en wij houden je met nieuwsbrieven op de hoogte!