Houd me op de hoogte

“Dit is waar
wonen en leven
samenkomen.”

Locatie

Tuinen van Genta is een nieuwbouwproject gefundeerd op een industrieel verleden. Aan de zuidkant van het spoor, waar eigengereide ondernemers in het begin van de 20e eeuw hoogtijdagen beleefden met Genta sigaren, Molenschot Weegwerktuigen en Loda schoonmaakmiddelen. De tabaksgeur is vervlogen. De grond is gereinigd. Het karakter zal herrijzen.

Historie

Tuinen van Genta heeft een industrieel verleden. Op deze locatie, liet directeur Pieter van Gent zijn sigarenfabriek bouwen. Met een indrukwekkende gevel. En een fabriekstuin, voor het welzijn van zijn arbeiders.

Buitenruimte

Een fabriekstuin was iets van vooruitstrevende industriëlen. Gebaseerd op het idee dat het goed is om buiten te zijn. Op Tuinen van Genta liggen alle woningen aan een groene zone. De Gentatuin in glorie hersteld, het langgerekt park langs het spoor, het weidse binnenhof, de met bomen omzoomde middenas en talloze plukjes groen. Deze gezamenlijke buitenruimtes scheppen sfeer, geven rust en versterken het onderlinge contact.

“Echt alles dat we willen, hebben we hier op deze plek.”

Nieuwbouw - Locatie - Tuinen van Genta - Spaghetti

“Thuis is waar je de toekomst hebt.”

Nieuwbouw - Tuinen van Genta - locatiekaart

BRABANTPARK

De wijk Brabantpark is vanuit de Teteringsedijk ontstaan. Met woonstraten haaks op de doorgangsweg, gebouwd rond 1900. In 1950 komt er een planmatige aanpak. Als antwoord op de naoorlogse geboortegolf, ontstaat een wijk met gevarieerde bebouwing, lokale voorzieningen en ruimte voor kinderen.

Verbindingen

Vanuit het nieuwe centraal station Breda vertrekken treinen in alle richtingen, waaronder directe lijnen naar Rotterdam en Schiphol/Amsterdam. En een HSL via Brussel naar Parijs Gare du Nord. Via de rondweg Nieuwe Kadijk is het 10 minuten rijden naar de A16, A27 of A58.

Voorzieningen

Tuinen van Genta ligt aan de westelijke rand van Brabantpark. In het verlengde van de populaire buurt Drie Hoefijzers, op 300 meter van de singel. Vanuit deze plek in de stad, ligt alles binnen handbereik. De scholen in de wijken, de winkels van de stad. Supermarkten, wijkwinkelcentra en vernieuwende winkelconcepten.

Ontwikkelingen

Gunstige infrastructuur is de economische motor van Breda. Beheerste groei is de richting die het stedelijk bestuur kiest. Deze koers zie je terug in het nieuwe centraal station en het gebied daaromheen. Wonen, werken en ontspanning zijn in balans. Ecologische oplossingen gaan samen met recreatieve mogelijkheden.

Tuinen van Genta mailing

Op de hoogte blijven? Maak een account aan en wij houden je met nieuwsbrieven op de hoogte!

Account aanmaken.